Vincent Thys

Java consultant

Heeft 2 Bachelors: Toegepaste Informatica en Elektronica – ICT

Drinkt liefst Duvel bij gefrituurde veganhapjes

Mag je wakker maken voor veldcross

Vincent werkt

11 jaar bij Juvo

Nu bij Dexis Belgium

Traject binnen Juvo

DPG media

Mijn team zorgt voor de salesflow van de advertenties. We gebruiken Salesforce als hoofdsysteem voor de communicatie met de andere systemen. Daarvoor hebben we Java microservices geschreven in Spring Boot.

Die draaien via Docker op een ECS-instance in een AWS-omgeving die we zelf beheren. Elke service heeft een API Gateway waarnaar Salesforce berichten stuurt die op een AWS SQS queue komen. De verwerking gebeurt met Spring Cloud. We werken heel agile volgens het scrum-framework.


DPG media

Bij DPG Media ben ik gestart in het team dat verantwoordelijk was voor de optimalisatie en uitbreiding van het ‘Single Customer View’ systeem. Dankzij het rapporteringssyteem krijgt DPG Media meer inzicht in zijn klantendata: het verbindt data uit de verschillende bronsystemen aan één unieke klant. Om de data in te lezen, werkten we met Talend ETL-flows. Daarna pasten we transformaties toe op de data om die aan de juiste klant te koppelen.


Vlaamse overheid

Bij de Vlaamse overheid was ik verantwoordelijk voor het onderhoud en de vernieuwing van twee APEX-applicaties die zij intern gebruikt. De ene toepassing registreert het binnenkomende en uitgaande e-mailverkeer van de afdeling RWO (Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed). De andere volgt de leningen op die de Vlaamse overheid verstrekt aan burgers.


Moyersoen

Voor veilingbedrijf Moyersoen hebben we de APEX-applicatie vernieuwd. Ook hebben we daaraan een Oracle database gekoppeld zodat de website ook bij populaire biedingen stabiel blijft draaien.


Arlanxeo

Ontwikkeling van een APEX-applicatie die de backend ondersteunt. De toepassing leest de barcode op de verpakking en zorgt zo voor de verdere verwerking in het systeem.


Axi

Bij Axi heb ik meegewerkt aan de saldusapplicatie. De toepassing zoekt een advocaat en wijst die toe aan een verdachte. Ook heb ik mee de backoffice van Intratuin venieuwd.Inhouse project

Mijn allereerste opdracht was voor JUVO zelf. Ik heb een timesheetapplicatie ontwikkeld, die we vandaag nog altijd gebruiken.

Nog meer over Vincent

Om me te ontspannen pak ik de fiets. Ik heb een mountainbike en een koersfiets waarmee ik heel wat kilometers afleg. Samen met mijn vriendin maak ik graag lange boswandelingen.

Daarnaast ben ik actief bezig dierenrechten. Het zal je dus niet verbazen dat ik veganist ben. Dat weten ze bij JUVO ook. En op feestjes zijn er altijd voldoende (lekkere!) veganistische hapjes of maaltijden. Fantastisch toch? Iedereen mag zijn wie hij of zij is. Daar houden ze gewoon rekening mee.

Uitdagingen

Elk project heeft zijn uitdagingen: overal leer je bij en ontdek je nieuwe dingen. Dat maakt het net zo boeiend.

Een jaar of vijf geleden heb ik me bijgeschoold in Java. Daarna heb ik me nog verdiept in AWS. Het was al een tijdje geleden dat ik nog had moeten studeren dus dat was terug even wennen. Toch is dat allemaal goed gelukt. Ook omdat JUVO je daarin ondersteunt. Mijn volgende uitdaging is Scrummaster worden.

Bij DPG krijgt je als ontwikkelaar veel vrijheid. Als senior developer draag ik daarin veel verantwoordelijkheid. Zo beslis ik mee welke koers we varen en hak ik knopen door. Het was best een uitdaging om die verantwoordelijkheid op te nemen. Daar heb ik wel een groeispurt genomen.

Van nature ben ik redelijk introvert. Ik kan wel zeggen dat ik bij JUVO opengebloeid ben. Om samen te werken móet je mensen wel aanspreken. Dat gaat vlot nu en ik stap spontaan op mensen af. Ik vind het zelfs fijn om gesprekken te voeren en collega’s te coachen.

Zo ziet Vincent zijn toekomst binnen JUVO

Ik wil graag doorgroeien naar Scrummaster. Ook zie ik mezelf evolueren naar een functie die zich meer richt op de mensen dan puur op de technologie. Ik wil graag mijn ervaringen delen. Ervoor zorgen dat een team goed draait, dat de leden kunnen werken in optimale omstandigheden. Momenteel coach ik drie mediors met wie ik maandelijks contact heb. En ik volg opleidingen om mijn coachingvaardigheden te versterken.

Aan de slag bij juvo?

Contacteer ons!

Binnenkort samen met Vincent aan de slag als consultant? Klaar om te groeien en uitdagende projecten aan te gaan?

Ontdek onze vacatures!