Shila Casteels | BI Consultant

BI consultant

Heeft 2 Bachelors: Internationaal ondernemen & Business intelligence

Drinkt liefst Ice-Tea pêche zero

Mag je wakker maken voor haar man of haar familie

Shila werkt

3,5 jaar bij Juvo

Nu bij Nike

Traject als BI Consultant binnen Juvo

Nike

Bij Nike gebruiken we verschillende tools om uiteenlopende data uit het systeem te halen en te verwerken. We zetten rapporteringen op die operationele inzichten geven.

Zo brengen we onder andere het bestelproces in kaart. Welke weg legt een bestelling af? En welke handelingen moeten de medewerkers doen? Waar stropt het? Hoeveel pakketten verwerken de medewerkers per shift? Met die inzichten kan Nike snel bijsturen of inspelen op drukke periodes en piekmomenten.

Inhouse projecten

Tussendoor heb ik inhouse-projecten bij JUVO gedaan. Dat is ideaal om JUVO zelf en je collega’s beter te leren kennen. Maar ook om bijvoorbeeld je kennis uit te breiden, certificaten te behalen en conferenties bij te wonen.

Zelf heb ik deelgenomen aan de Power Platform World Tour – een unieke ervaring. Naast die hard skills, heb ik ook mijn soft skills zoals zelfvertrouwen versterkt. Want door het vertrouwen dat je krijgt, en doordat je je gesteund voelt, krijgt je zelfvertrouwen een boost.

Dexis

JUVO-collega Jeroom was mijn projectleider bij Imes-Dexis. Zijn agile projectaanpak van hem en Jan leverde heel wat voordelen op voor de klant. Elke 14 dagen bespraken ze de nieuwe ontwikkelingen met de business.

Waren er aanpassingen nodig? Dan voerden we die onmiddellijk uit terwijl we ondertussen verder werkten aan de applicatie. Zo kort op de bal spelen zonder tijd te verliezen zorgde voor een grote klanttevredenheid. Dat vind ik fijn aan mijn job: je helpt mensen echt vooruit.

Eneco

Bij Eneco was mijn functie voornamelijk gericht op de optimalisatie van operationele taken en die ook uitvoeren.

Met deze opdracht heb ik een voor mij totaal nieuwe sector leren kennen. Ik zat hier als enige van JUVO en dat ik het project goed heb opgeleverd, heeft ook mijn zelfvertrouwen versterkt.

Nog meer over Shila

Samen met mijn man en onze kat woon ik in Wallonië. Hoewel we het nog druk hebben met de afwerking van ons huis, genieten we enorm van de groene omgeving. We wandelen en fietsen heel wat af om de buurt beter te leren kennen. Familie is heel belangrijk voor mij, zowel mijn eigen familie als die van mijn man. Elk jaar doen we met z’n allen een dagtrip, dat is een hoogdag voor mij! Gelukkig komen ze ons graag bezoeken in Franstalig België.

JUVO is één grote familie

Ik denk dat ik me daarom zo goed voel bij JUVO: we zijn hier ook één grote familie. Iedereen komt goed overeen, er is ruimte om te praten en te lachen. Van het jaarlijkse evenement wordt veel werk gemaakt met activiteiten die je anders nooit zou doen. Tijdens Corona kreeg ik trouwens regelmatig een telefoontje van Anne of van Nick, gewoon om eens te horen hoe het met me ging. En met Pasen kwamen ze bij iedereen persoonlijk chocolade brengen, in heel België! Bij JUVO tel je als persoon echt mee: je bent een mens, geen nummer.

Uitdagingen

Elk project heeft zijn uitdagingen: overal leer je bij en ontdek je nieuwe dingen. Dat maakt het net zo boeiend.

Momenteel zit ik bij Nike en daar gebruiken we veel tools die ik nog niet kende. Dan moet je snel schakelen en nieuwe skills ontwikkelen. Want de klant verwacht natuurlijk wel dat jij met oplossingen komt voor de opdracht. Zo moest ik het AWS-certificaat behalen, dat vond ik best spannend. Achteraf nergens voor nodig want ik heb het gehaald.

Ook bij Imes-Dexis heb ik veel geleerd, en dan vooral van mijn collega Jeroom. Hij is mijn ‘mentor’ binnen JUVO. Van hem leer ik heel veel en als ik ergens alleen op een project zit en ik heb een vraag kan ik bij hem terecht.

De dynamische, agile aanpak gaf het project een fantastische flow en snelle feedback van de business. We werkten in tijdsblokken ‘sprints’ van 2 weken; zo konden we al werken aan het vervolg van het project en toch nog  aanpassingen doen aan de al opgeleverde ontwikkelingen.

Eneco was tot nu toe mijn grootste uitdaging. Ik zat daar als enige van JUVO in een voor mij nieuwe sector. Dan moet je je plan trekken, hè? Ik was fier op het vertrouwen dat ik kreeg en het gaf me een extra stimulans om het goed te doen. Zelfredzaamheid is dan een goeie vaardigheid. Verder ben ik regelmatig in de boeken (papier en online) gedoken om me te verdiepen in de materie die daar aan bod kwam. En ik kon, ook op afstand, altijd een beroep doen op mijn JUVO-collega’s.

Zo ziet Shila haar toekomst binnen JUVO

Doorgroeien naar projectleider of teamleader

Binnen een aantal jaar wil ik binnen JUVO doorgroeien naar teamleader of projectleider. Die ambitie heb ik al uitgesproken tijdens mijn kennismakingsgesprek met JUVO en ze stonden daar meteen positief tegenover. Sterker nog, Nick en Jeroom hebben een loopbaantraject voor me uitgestippeld dat daar volledig op inspeelt.

Certificaten behalen

Momenteel studeer ik hard om extra certificaten te behalen voor tools die binnen BI gebruikt worden. Daarmee breid ik mijn kennis uit en kan ik juniors nog beter ondersteunen. En daarnaast start ik volgend jaar met voorbereidende managementcursussen.

 

Aan de slag bij juvo?

Contacteer ons!

Binnenkort samen met Shila aan de slag als consultant? Klaar om te groeien en uitdagende projecten aan te gaan?

Ontdek onze vacatures!