Jonas Van Den Vonder

Java consultant

Kopman van het JUVO Young people project
Is industrieel ingenieur in elektronica (master KU Leuven)

Drinkt liefst bittere bieren zoals India Pale Ale en, dichter bij huis, Duvel Tripple Hop

Mag je wakker maken voor Dino koeken met pure chocolade

Jonas werkt

6 jaar bij Juvo

Nu bij Yonderland

Traject binnen Juvo

DKV

Voor DKV bouwen we een systeem dat ervoor zorgt dat de medische kosten rechtstreeks van de zorgverstrekker bij DKV terechtkomen, en de facturen automatisch verwerkt. Zo ontzorgt DKV de patiënt van de administratieve rompslomp.

Parrallel werken we aan een nieuwe applicatie die de verzekerde een volledig overzicht biedt van zijn polis, opnames enz.AS adventure

Bij AS Adventure hebben we een interne applicatie ontwikkeld die het reilen en zeilen van de winkels verbindt met de hoofdzetel. Opvolging van bestellingen en after sales (mails, tracking …), koppeling van de openingsuren aan de website …
Inhouse projecten

Voor JUVO zelf heb ik een applicatie geschreven die facturen en creditnota’s scant en die beelden vertaalt naar data, en die dan automatisch opneemt in de Oracle databank. Een sterke administratieve vereenvoudiging.Simim

SIMIM beheert de rechten van muziekproducenten. We hebben voor hen een applicatie ontwikkeld die muzikale nummers koppelt aan de producer. Daardoor ontvangt die de correcte vergoeding voor zijn of haar bijdrage.

Young People-project

Na mijn stage ben ik bij JUVO in dienst gekomen. Ik ben hier heel goed opgevangen, iedereen was aanspreekbaar en gaf antwoord op mijn vragen. Toch miste ik iets. Stagiairs of starters hebben specifieke ondersteuning nodig. Ze hebben andere noden dan iemand die al een paar jaar meedraait. Toen ik dat aankaartte bij Nick, was hij vooral benieuwd naar wat ik dan vond dat beter kon.

Ondersteuning van stagiairs en starters

Daaruit is het Young People-project gegroeid waar ik nu de trekker van ben. Het project richt zich volledig op de ondersteuning van stagiairs en starters. Wat hebben ze nodig om zich goed te voelen en te ontwikkelen? Hoe zien ze hun traject binnen JUVO? Daarover gaan de gesprekken die ik regelmatig met hen voer. En samen met Nick zorg ik ervoor dat we hun behoeftes zoveel mogelijk vervullen.

Nog meer over Jonas

Ik ben een fervent squasher. Me even helemaal uitleven op de squashbaan doet deugd. Ook met muziek kan ik me goed ontspannen. Ik speel piano, sax en gitaar. Heerlijk om zomaar wat te tokkelen, alleen of samen met vrienden. Ik begeleid trouwens ook muziekkampen. Veel van mijn vakanties en vrije dagen breng ik door bij de jeugdbeweging. Ik help mee bij de organisatie van activiteiten of ga als animator mee op kamp.

Dat ik me als een vis in het water voel in het Young People project is dus niet zo verwonderlijk. Jongeren begeleiden en anderen helpen, zit gewoon in mij. Sfeer vind ik heel belangrijk. Vaak zie je dat consultants op een eiland zitten, geen voeling hebben met het bedrijf waarvoor ze eigenlijk werken. Dat is bij JUVO absoluut niet zo. Ze brengen juist iedereen regelmatig samen voor een informele babbel. Naar het jaarlijks evenement kijkt iedereen reikhalzend uit. Je kent mekaar, weet wie wat doet en de collegialiteit is enorm. Biologisch zijn we niet met elkaar verbonden, en toch voelt het als familie.

Uitdagingen

Elk project heeft zijn uitdagingen: overal leer je bij en ontdek je nieuwe dingen. Dat maakt het net zo boeiend.

Als industrieel ingenieur waren software en programmeertalen niet meteen mijn sterkste kant. Die technische achterstand heb ik bij JUVO ruimschoots ingehaald. JUVO faciliteert in opleiding en moedigt je daarin aan. Ze stellen cursussen en studiemateriaal ter beschikking, en ik kreeg tijd om me voor te bereiden op examens.

Ondertussen heb ik al verschillende certificaten behaald zoals Vaadin Certified Developer, Oracle Certified Professional (OCP) en Oracle Certified Associate (OCA). Natuurlijk leer je ook veel van je collega’s als je samen aan projecten werkt.

Naast die technische vaardigheden ben ik ook persoonlijk gegroeid. Voor mijn rol in het  Young People programma heb ik me verder verdiept in coaching van starters. Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk het is om je goed te voelen in een bedrijf. Sterker nog: dat is de reden waarom ik voor JUVO heb gekozen!

Zo ziet Jonas zijn toekomst binnen JUVO

Blijven bijleren

Ik wil voortdurend bijleren en op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën. IT staat niet stil, integendeel. De efficiëntie en de snelheid van programmeertalen evolueren voortdurend.

Gastcolleges

Verder zie ik mezelf in de toekomst naast juniors, ook mediors en seniors begeleiden. In het kader van die startersbegeleiding geef ik ook gastcolleges in universiteiten en hogescholen. De bedoeling is om studenten beter voor te bereiden op hun stage of eerste job.

Aan de slag bij juvo?

Contacteer ons!

Binnenkort samen met Jonas aan de slag als consultant? Samen gastcolleges geven aan gemotiveerde studenten?

Ontdek onze vacatures!